Training Ouders ervaren en deskundig

Kwetsbare kinderen verdienen sterke ouders. Doe mee aan de pilottraining Ouders: ervaren en deskundig.

  • Ben jij een ouder van een zorgintensief kind?
  • Wil je graag jouw ervaring inzetten om zo het perspectief van ouders te vertegenwoordigen in contact met andere ouders en/of professionals? Bijvoorbeeld als gastspreker in het Autismecafé, als ervaringsdeskundige ouder in de WMO raad, bij de familieraad van een instelling of als oudervertegenwoordiging op de school.
  • Kun je wel wat extra kennis en vaardigheden gebruiken om je eigen verhaal vorm te geven en je eigen positie te versterken?
  • Wil je daar dit jaar tijd en energie in steken?
  • Wil je dit doen in een groep met andere ouders van zorgintensieve kinderen?
  • En wil je bij de eerste lichting ouders in Nederland horen die deze training volgt en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling ervan?

Doe dan mee aan deze nieuwe boeiende en ontzettend nuttige training!

Ouders: ervaren en deskundig is opgedeeld in drie blokken – ken je eigen verhaal / in contact met professionals / met je verhaal naar buiten – en beslaat tien vrijdagen, verdeeld over een periode van een half jaar. In de lesmodules wordt theoretische kennis steeds verbonden met de praktijk en krijg je de kans om antwoord te vinden op vragen als:

Hoe vertel ik mijn verhaal als ouder van een zorgintensief kind? Hoe kan mijn verhaal iets betekenen voor anderen? Hoe zet ik dat verhaal zodanig in dat men meer begrip krijgt voor het perspectief van ouders? Wanneer is een organisatie oudersensitief? Hoe kan ik bijdragen aan het oudervriendelijk(er) maken van een organisatie? Hoe verstevig ik mijn positie als ouder? Wat is daarvoor nodig? Wat moet ik daarvoor weten? En kunnen? Hoe ga ik om met opdrachtgevers? En met de pers?

Blokkenschema

De training wordt verzorgd door ervaren docenten met kennis van en ervaring in het werken met ouders en/of professionals. Zij zijn zelf vaak ook ervaringsdeskundige ouder. Meer informatie over de docenten en hun specialisatie vind je hier.

We starten op vrijdag 30 juni 2017 in Utrecht en gaan daarna verder na de zomervakantie. Naast aanwezigheid tijdens de trainingsdagen verwachten we per trainingsdag ongeveer een dagdeel zelfstudie. Dankzij een bijdrage van Oranje Fonds, NSGK, Innovatiefonds Zorgverzekeraars en het UMC is de deelnemersbijdrage slechts € 75 voor de gehele training, inclusief gratis lunches, reader en een professionele portretfoto.

Praktische informatie
Start training: 30 juni 2017,
Data: (onder voorbehoud) 30 juni, 1/15/29 september, 13 oktober, 3/17 november, 1 december, 12/26 januari
Tijd: 9.30 – 16.30u
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 18
Eigen bijdrage: € 75
Locatie: UMC Utrecht (Heidelberglaan 100 op de Uithof)
Aanmelden via: info@stichtingovaal.nl

Twijfel je of het iets voor jou is? Wil je weten ? Neem gerust contact op voor overleg. Dat kan per mail naar info@stichtingovaal.nl en als je liever wil bellen dan maken we een belafspraak.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 16 juni 2017, een telefonisch intakegesprek hoort bij de toelatingsprocedure. Bij overintekening krijgen ouders uit de ouderteams van de Autismecafés voor en door ouders en vrijwilligers van NVA/Balans voorrang.