Docenten training Ouders ervaren en deskundig

Foto GreetGreet Meesters (hoofddocent) – je eigen verhaal creeeren en presenteren en opzetten intervisie en supervisie
Ik ben trainer, coach en gespreksleider voor professionals die in de kinderopvang, jeugdzorg of het onderwijs werken. Ik verdiep mijn vak graag met muzikale en creatieve werkvormen, want die zorgen voor ontspanning, energie en een goede integratie van nieuwe inzichten met bestaande ervaringen.
Ik ben opgeleid als ontwikkelingspsycholoog, gz-psycholoog en orthopedagogisch muziekbegeleider. Ik ben BIG-geregistreerd en aangesloten bij de beroepsvereniging voor psychologen NIP. Ik heb mij altijd verdiept in kinderen bij wie de ontwikkeling niet vanzelfsprekend verloopt: kinderen in complexe echtscheidingssituaties, kinderen met gedragsproblemen, jonge kinderen met ontwikkelingsachterstanden en kinderen met autisme.

Foto JannekeJanneke van Bockel – leer je eigen verhaal kennen, opzetten intervisie en supervisie
Via de omweg van documentair televisieproducent, internetpionier en kunstenaarscoach vond Janneke van Bockel haar bestemming als ouderschapsdeskundige. Tijdens haar bijscholing tot ouderschapscoach is zij gaan schrijven over ouderschap om zo de theorie toegankelijk te maken voor een groter publiek. De rode draad in haar werk is, naast pionieren, het scheppen van de voorwaarden zodat anderen (nu zijn dat de ouders) hun werk goed kunnen doen.
Vanuit haar bedrijf MetaMama coacht, schrijft, spreekt en denkt ze over het ouderperspectief. Ze is initiatiefnemer van de landelijke Verwendag voor ouders van een kind met autisme met de bijbehorende Facebookgroepen en studiedagen, verzon de Meeleefkaartjes voor ouders en is directeur van Stichting Ovaal met Autismecafés voor en door ouders in heel Nederland.

Foto JoséJosé Koster – de psychologie van ouderschap
Expertise in de psychologie van Ouderschap en interne communicatieprocessen.
Met haar achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en vervolgens als projectleider in de Taal- en Opvoedingsondersteuning heeft José Koster ruime ervaring en kennis over o.a. ouderschap & opvoedondersteuning; -migratie; -LVB; -detentie; vechtscheiding; zorg intensieve kinderen en – (jeugd-) zorg

Foto WimWim Goossens – de oudervriendelijke organisatie
Wim Goossens was jarenlang als ouderbegeleider. Bij Zuyd Hogeschool, faculteit Sociale Studies heeft hij als expertdocent in het Initieel Onderwijs van de Social Worker (keuzemodules, minoren, gastcolleges) en in de Post HBO (leergang ouderbegeleiding, basismodules, incompanytrajecten) als projectleider een belangrijke impuls gegeven en bijdrage geleverd aan het uitdragen van de ouderschapstheorie en de methodiek ouderbegeleiding.
Regelmatig verzorgt hij inleidingen, trainingen en workshops over het communiceren met ouders.

Lianne Bonants – ouders ontmoeten professional
Lianne geeft sinds (bijna) 4 jaar les aan de opleidingen SPH en MWD- voltijd studenten in jaar 1 t/m 4. Zij geeft met veel plezier trainingen en cursussen. Voordat ze op de hogeschool kwam werken was Lianne werkzaam in de Jeugdhulpverlening: eerst als groepsleidster op een medisch kleuterdagverblijf en later als gedragswetenschapper op residentiële en ambulante gezinsafdelingen. Binnen de minor OOP geeft zij de cursus Ouderschap & Ouderbegeleiding

Foto MarettyMaretty van de Morsselaar – je eigen verhaal creeeren en presenteren
Maretty is ZZP’er sinds +/- 2001 onder de naam VERHIP ‘daagt je uit je leven te spelen’ vanuit dit bedrijf ben ik ondermeer werkzaam als clowns- en theaterdocent, animatietheaterspeler. Gespecialiseerd in contactspel met mensen waarbij dat via taal niet (meer) mogelijk is. Ik speel en train veel binnen de gezondheidszorg. Daarnaast ben ik ook mindfulness en compassietrainer.
In 2015 heb ik de voorstelling ‘Ode aan Jasper’ geproduceerd en geregisseerd, zie website. Met deze voorstelling ben ik nog steeds regelmatig onderweg.
Vóór 2001 was ik werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie.
Ik ben moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen.

Foto PeterPeter Gielissen – met je verhaal naar buiten, omgaan met de pers en andere ongemakken
Peter Gielissen heeft een lange carrière achter de rug als journalist en documentairemaker bij de publieke omroep. Hij maakte onder andere interviews met schrijvers voor de VPRO-radio. Toen de aandacht voor cultuur in de programmering minder werd, besloot hij met drie ‘kompanen’ voor zichzelf te beginnen. Het eerste project van deze ‘creatieve knokploeg’ was de in 2007 gelanceerde website LezenTV. Daarop presenteert Gielissen uitgebreide video-interviews met auteurs uit binnen- en buitenland. Recentere projecten zijn de culturele digitale zender Bijlage.TV en Noorderdiepte, over ‘ruimte en cultuur’ in Noord-Nederland.